در بازدید از پارک فناوری پردیس معاونت علمی مطرح شد؛
پیشرفتهای چشمگیر فناوری در ایران از نگاه کشور همسایه
پارک فناوری پردیس معاونت علمی، در طول سال میزبان هزاران نفر از فرهیختگان سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و هنری کشورهای مختلف جهان است. هفته گذشته هیاتی از اساتید و نخبگان دانشگاهی کشور افغانستان از پارک فناوری پردیس معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دیدن کردند..
پارک فناوری پردیس معاونت علمی، در طول سال میزبان هزاران نفر از فرهیختگان سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و هنری کشورهای مختلف جهان است. این افراد ضمن بازدید از مراکز مختلف علمی، صنعتی، فرهنگی، زیارتی و گردشگری با دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران نیز آشنا میشوند.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، هفته گذشته هیاتی از اساتید و نخبگان دانشگاهی کشور افغانستان از پارک فناوری پردیس معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دیدن کردند.
امیرمحسن مهمانچی مسئول روابط بینالملل پارک توضیحاتی درباره این پارک ارائه کرد و گفت: پارک فناوری پردیس 12 سال پیش فعالیت خود را آغاز کرده است. پارک فناوری پردیس نیز پیش از این تنها قطعه زمینی خاکی و بیابانی بود. اما به همت سراج کازرونی و مهدی صفاری نیا، رییس پارک پیشرفتهای چشمگیری حاصل شده است.
وی به پروژههای های ملی و بینالمللی این پارک نیز اشاره میکند. از جمله این اقدامات برپایی نمایشگاه بینالمللی فناوری و نوآوری (اینوتکس) است که خرداد ماه 94 برگزار شد. این رویداد منجر به بسته شدن 17 تا 20 قرارداد میان شرکتهای دانشبنیان ایرانی و کشورهای خارجی شده است.
مرکز فن بازار ملی ایران، بوستان اندیشمندان، دپارتمان تجاریسازی دستاوردها، برگزاری کارگاههای آموزشی بینالمللی و بازدید هیاتهای بلند پایه کشورهای مختلف دیگر اقدامات پارک فناوری پردیس معاونت علمی است مهمانچی به ارائه توضیحاتی درباره آنها پرداخت.
سپس توضیحاتی در راستای جایزه مصطفی (ص) و مسابقه نور ابن هیثم با پخش کلیپی برای اساتید و نخبگان کشور افغانستان ارائه شد.
در پایان هیات اساتید و نخبگان دانشگاهی افغانستان از نمایشگاه دستاوردهای علمی شرکتهای دانش بنیان عضو در پارک پردیس و منتخب چند شرکت مستقر بازدید کردند.
فناوری ایرانی از 30 سال پیش 100 در 100 تغییر یافته است
عبدالحلیم برسات متخصص رشته پزشکی از افغانستان پس از بازدید از این نمایشگاه گفت: تهران امروز، با تهرانی که 30 سال پیش دیده ام از نظر فناوری صد در صد متفاوت است. به خصوص در رشتههای بایو و محصولات دانشبنیان پیشرفت های چشمگیری را شاهد هستیم.
برسات بیان کرد: متاسفانه ما در افغانستان از فناوری بهرهمند نیستیم و متکی به خارج هستیم. این خیلی خوب است که جمهوری اسلامی ایران که همزبان، همسنگر و هم مذهب ما است بتواند در این زمینه به ما کمک کند.
وی ادامه داد: ما دانشگاهیان افغانستان مشتاق هستیم تا از فناوری ایرانیان بهرهمند شده و شما ایرانیان سردمدار فناوری در کشور ما باشید. میتوان به جای انتقال تکنولوژی از کشورهایی مثل آلمان، فرانسه و غیره، فناوری اسلامی را از ایران بیاموزیم و به آن افتخار کنیم.
رشد علمی ایران باعث افتخار است
یحیی فهیم رییس دانشگاه پزشکی افغانستان نیز گفت: افتخار میکنم که ایران از علم و فناوری بالایی برخوردار است. ما از کشورهای دیگری نیز دیدن کردهایم، اما به نظرم ایران از نظر فناوری بسیار مجهز است.
وی افزود: ابزاری که ما در حوزه پزشکی از کشورهای دیگر خریداری میکنیم مانند ایران به روز نیستند. همچنین داروی دیابت که ایران به آن دست پیدا کرده است بسیار توجه من را جلب کرد که در دیگر کشورهای اسلامی نمونه آن را ندیدم.
تلاش برای ارتباط فناورانه با ایران
محمد آسف استاد دانشگاه رشته آسیبشناسی پاتوبیولوژی شهر لنگرهار هم در این بین اشاره میکند که همین نظر را دارد.
وی توضیح داد: فکر نمیکردیم فناوری در ایران تا این حد پیشرفت داشته باشد. شما در کشور خود به طور کامل از نظر علمی خودکفا شدهاید و این نکته با کشور افغانستان قابل مقایسه نیست.
آسف، مشتاق است تا تجار، نخبگان و اساتید دولت افغانستان با ایران رابطه بهتری برقرار کنند. به نظر وی دولت افغانستان باید بر انتقال فناوری مثبت و حتی حمایت از نخبگان برای گذراندن دوره دکتری در ایران بیشتر تلاش کند.
ارسال به دوستان